Ať víte, co jíte

Výhody
Křupaví červíci mají až 50% kvalitních bílkovin a 30% nenasycených mastných kyselin. Jsou bez cukru, hormonů i éček.
Můžeme vám slíbit, že vás červíci mile překvapí svou vynikající chutí. Stačí jen nabrat odvahu a ochutnat.

Použití
Křupaví červíci jsou připraveni k servírování, takže je stačí vysypat do misky a jíst. Můžete je také nasypat na rizoto, pizzu, nebo špagety a obohatit tak jídlo kvalitními bílkovinami.
– Máte skvělou příležitost zpestřit si touto pochoutkou z hmyzu oslavu nebo večírek s přáteli. Na Křupavé červíky si kamarádi vzpomenou ještě dlouho poté.
– Originální dárek, který nejdříve může trochu vyděsit a pak příjemně překvapí skvělou chutí. Ať už Křupavé červíky věnujete samostatně, nebo jako součást dárkového koše, tento dárek si budou pamatovat opravdu všichni obdarovaní.
– Pro svůj obsah bílkovin a nenasycených tuků je to skvělá svačinka pro malé i velké, kdykoli přijde chuť. Děti červíky obzvláště milují!
– Když rozbalíte Křupavé červíky večer u televize, budete se divit jak rychle zmizí.

Způsob přípravy
Červíci pocházejí z českého chovu. Před jejich zpracováním prochází několikadenní hladovkou, aby se důkladně očistili. Poté je krátce povaříme, usušíme a nakonec okořeníme. Vše děláme s maximální pozorností na kvalitu a zachování výživových hodnot.

Kde se červíci chovají
Na farmě na Moravě již po desetiletí skvěle funguje certifikovaná hmyzí farma. Potemník moučný se chová v plastových přepravkách, kde je zasypán obilným šrotem. Čas od času je mu dodána čerstvá zelenina jako zdroj vody. Chov je velice suchý, čistý. Podle legislativy spadá hmyz do kategorie hospodářských zvířat. Z tohoto pohledu je hmyz nejčistěji chované i zpracovávané hospodářské zvíře.

Věděli jste, že?
Na chov hmyzu se spotřebuje výrazně méně vody, krmiva i půdy, než je to v případě jiných hodpodářských zvířat.

Trvanlivost
Minimální trvanlivost křupavých červíků je 2 roky.

Skladování
Skladujte v suchu a chreňte před teplem.

Výrobce
WormUP s.r.o.
Žamberecká 483
51754 Vamberk

Složení:
larvy Potemníka moučného (96,7%), sůl (2%), česnek (1,3%)

Výživové údaje na 100 g

Energetická hodnota
2356 kJ/ 563 kcal
Tuky (mastné kyseliny)
40 g
– z toho nasycené
9,3 g
– mononenasycené
21 g
– polynenasycené
10 g
Sacharidy
2,8 g
– z toho cukry
0 g
Bílkoviny
48 g
Sůl
2,7 g

Next Post

Potrava budoucnosti

Po Úno 15 , 2021
Jak může jedlý hmyz prospívat zdraví ? V současné době po celém světě konzumuje hmyz více jak 2 miliardy lidí. (podle zprávy Organizace OSN pro výživu a zemědělství (FAO) z roku 2013) Nejvíce konzumovaným hmyzem jsou cvrčci, kobylky, mouční červi a sarančata. Dohromady známe okolo 1 900 druhů hmyzu, které […]