Kde se červíci chovají

Larvy jsou hýčkané na farmě na Moravě, v plastových přepravkách debužírují loupané brambory, zeleninu nebo obilný šrot a prostor je napojen na výkonnou vzduchotechniku zajišťující čerstvý vzduch. Před zpracováním larvy drží několik dnů pročišťující dietu, která jim vyčistí trávicí ústrojí a chov se poté znovu protřídí jen na nejkvalitnější kusy. Na onen svět odcházejí humánně, a to okamžitě v horké vodě, která je zároveň ještě finálně dočistí. Následně se larvy suší horkým vzduchem, čímž si zachovají vysokou chuťovou kvalitu i příjemný vzhled.

Ne, ty “naše” sušené larvy potemníka moučného nejsou ti mouční červi, co se občas urodí ve špatně dovřené mouce v kuchyni. Náš potemník moučný je z čeledi Tenebrionidae a jeho lahodných larev plných bílkovin a zdravých nenasycených mastných kyselin (jako obsahují například ryby) si první všimli ptáci a hlodavci, dnes jsou ovšem pro své kvality v hledáčku lidských gurmánů a hmyzích fandů.


Next Post

Ať víte, co jíte

Po Úno 15 , 2021
VýhodyKřupaví červíci mají až 50% kvalitních bílkovin a 30% nenasycených mastných kyselin. Jsou bez cukru, hormonů i éček.Můžeme vám slíbit, že vás červíci mile překvapí svou vynikající chutí. Stačí jen nabrat odvahu a ochutnat. PoužitíKřupaví červíci jsou připraveni k servírování, takže je stačí vysypat do misky a jíst. Můžete je […]