Produktová specifikace

Křupaví červíci WORM UP 

Vstupní surovina a její zpracování

parametrspecifikace
HmyzLarvy potemníka moučného (Tenebrio molitor). V tomto larválním stádiu nazýván také jako „moučný červ“. Laickou veřejností často mylně považován za zavíječe moučného.
ChovLarvy potemníka moučného jsou chovány na farmě v ČR ( na Moravě) a vykrmovány s ohledem na jejich využití v potravinářství.
Příprava na zpracováníNejméně 4 dny před zpracováním jsou larvy odstaveny z výkrmu, kde dochází k vyhladovění a vyprázdnění trávicího ústrojí.
TříděníV období přípravy na zpracování dochází k důkladnému a opakovanému třídění. Jeho výsledkem je téměř 100% čistý chov, zbaven neaktivních či mrtvých larev. 
ProvozovnaVýrobní provoz splňuje veškerá zákonné požadavky pro výrobu potravin.
UsmrceníK usmrcení používáme jednu z nejmírnějších metod – v horké vodě. K usmrcení dojde do 0,5 sekundy. V tento moment dochází také k finálnímu dočištění larev.
SušeníLarvy jsou sušené horkým vzduchem tak, aby si zachovaly vysokou kvalitu i příjemný vzhled.

Výživové hodnoty

Níže uvedené výživové hodnoty jsou orientační a mohou se lišit dle použitého koření. Přesné výživové hodnoty jsou uvedeny na obalu.


na 100g
energetická hodnota2356 kJ / 563 kcal
tuky40 g
-z toho nasycené mastné kyseliny9,3 g
-mononenasycené mastné kyseliny 21 g
-polynenasycené mastné kyseliny10 g
sacharidy2,8 g
-z toho cukry0 g
bílkoviny48g
sůl2,2g

Produkt

TestyNa produktu byly provedeny laboratorní testy výživových hodnot. Dále byly provedeny mikrobiální testy a aktivita vody. V mikrobiálních testech kde byly měřeny kvasinky, plísně, stafylokoky, koliformní bakterie, escherichia coli, salmonela, listeria, primokultivace a mikroorganismy. Všechny nálezy byli negativní nebo < 101 KTJ/g. Kompletní zpráva zde.
Složení Larvy potemníka moučného 98%, sůl a podle varianty příchuti ještě chilli, nebo česnek. Produkt neobsahuje žádné zvýrazňovače chuti, ani konzervační látky. Sušení horkým vzduchem má i tu výhodu, že do produktu nepřidáváme další rostlinné tuky. 
TrvanlivostMinimální trvanlivost je 2 roky od data výroby. Po rozbalení ihned spotřebujte.
BaleníBaleno po 20g v třívrstvém obalu s hliníkovou fólií. Obal je uzavřen prostřednictvím opakovaně uzavíratelné ZIP pásky a vzduchotěsně zavařen nad odtrhávací částí. 
AlergenyDoporučuje se na obal uvádět „Obsahuje alergeny podobné korýšům“.

Výrobce:

WormUP s.r.o.

Žamberecká 483

51754, Vamberk


Next Post

Chutná jako krevety

Po Úno 15 , 2021
Hmyz je blízký příbuzný korýšů jako jsou humři nebo krevety a patří do stejného kmene. Chutná ještě mnohem lépe než jeho slavnější a známější příbuzní. Sušení červíci jsou krásně křupaví. Křupaví červíci WormUp nejsou smažení na oleji, jsou sušení. Neobsahují žádný cukr, žádnou laktózu ani žádný lepek, ani žádná antibiotika. […]